top of page

Kirjoituskilpailun voittajat selvillä!


Onnittelemme kirjoituskilpailun voittajia ja kiitämme kaikki osallistujia.

Porin lähikirjastoyhdistyksen kirjoituskilpailun voittajat julkaistiin palkintojenjakotilaisuudessa Zoomissa sunnuntaina 16.5.


Porin lähikirjastoyhdistys julisti marraskuussa 2020 kirjoituskilpailun aiheenaan luku- tai kirjastokokemus. Kilpailuun tuli yli 70 tekstiä. Joukosta löytyi lukuisia eri kirjallisuuden tyylejä runoudesta autofiktioon, fantasiakirjallisuudesta kauhuun ja koskettavasta lapsuuskuvauksesta hulvattomaan huumoriin.


Raati arvioi kilpailun tason korkeaksi ja kirjoituksista paistoi eri tavoin läpi kirjaston ja kirjojen merkitys kirjoittajille.

Raati, johon kuuluivat kirjailija-toimittaja Soila Ojanen, teatteri- ja elokuvaohjaaja Noora Männistö, teatteri-

ilmaisunohjaaja, kirjailija sekä yhdistyksen puheenjohtaja Reetta Vehkalahti sekä graafikko ja lähikirjastoyhdistyksen aktiivi Jiri Mäntysalo, valitsi kirjoituksista 18 loppukilpailuun ja sunnuntaina 16.5. julkistettiin voittajat. Raati arvioi kilpailun tason korkeaksi ja kirjoituksista paistoi eri tavoin läpi kirjaston ja kirjojen merkitys kirjoittajille.


Nuorten sarjan voittaja oli Maria Kekkonen Kirjastokokemus-kirjoituksellaan, jossa hän kuvaa raikkaasti nuorten sekoilua Oodissa. Toiseksi sijoittui Milja Niemi koskettavalla tekstillään Todellinen minä ja kolmanneksi Cecilia Mäki lennokkaalla fantasiakirjoituksella Ella ja kirjasto. Kunniamaininnat saivat Oskari Virta seikkailutarinallaan Arkeologi Rifle ja kirottu kirja sekä Aili Savolainen tarinallisella runollaan Lomalle unelmiin.


Aikuisten sarjan voittajaksi nousi Kai Käkelä Pihlavan kirjastoon sijoitetulla tarkkanäköisellä novellillaan Suoja. Toiseksi sijoittui Sirkka Turkki koskettavalla lapsuuskuvauksellaan Kirjastokokemus ja kolmanneksi Leena Huotilainen unenomaisella fantasiatarinallaan Sivut. Kunniamaininnat saivat Timo Kojonen taitavasta Talvipäiväkirja-novellista, Leena Finska runostaan Lukeva lapsi ja Veikko Karhumaa pienieleisestä kuvauksestaan Hiljaisen miehen kirjastossa.


Molempien sarjojen kolmesta parhaasta tekstistä kuvataan videot, joissa näyttelijä lukee tekstit.

Molempien sarjojen kolmesta parhaasta tekstistä kuvataan videot, joissa näyttelijä lukee tekstit. Esiintyjinä nähdään mm. Jarno Malinen, Henri Välikangas ja Hannele Syrjälahti sekä nuorten sarjassa Maiju Haarakangas ja Mio Johansson.


Videot ja kaikki loppukilpailuun päässeet tekstit julkaistaan Porin lähikirjastoyhdistyksen nettisivuilla toukokuun aikana.

bottom of page